Деякі з основних причин втрати зору впливають на частину ока, яка називається сітківка.
Прийом певного типу омега жирних кислот, відомих як докозагексаєнова кислота, або ДГК, може зменшити частоту захворювань сітківки, однак підвищення рівня ДГК у сітківці є складним завданням через гематоенцефалічний бар'єр.
Група дослідників показала, що інша форма ДГК, яку вони розробили, може проникати в тканину сітківки - принаймні у мишей.
Якщо такий самий ефект буде продемонстрований у людей, добавку можна буде використовувати для зменшення ризику і, можливо, навіть для лікування деяких захворювань сітківки.
Команда італійських вчених виявила потенційні протизапальні та судинопротекторні ефекти екстрактів еритроцитів чорноморського їжака Arbacia lixula. Результати дослідження опубліковані в журналі Nutrients.
Згідно з новим дослідженням, будь-яке значне зменшення споживання харчової солі може покращити показники високого кров'яного тиску.
Основна увага в дослідженні була зосереджена на первинному альдостеронізмі - поширеній вторинній причині гіпертонії.
Дослідники також помітили, що зниження споживання натрію зменшило симптоми депресії та тривоги в учасників.
Нове дослідження вивчає вплив помірного зменшення споживання натрію з їжею на артеріальну гіпертензію, або високий кров'яний тиск.
Дослідник фармакології з Коледжу остеопатичної медицини Нью-Йоркського технологічного інституту (NYITCOM) став співавтором нового дослідження, яке переконливо доводить, що золотиста спеція, яка зазвичай міститься в каррі, може покращити лікування раку яєчників.
У січні радники FDA одноголосно проголосували за використання одного штаму коронавірусу для початкових доз вакцини проти COVID-19 і бустерів для спрощення режиму вакцинації в Сполучених Штатах.
Часте споживання продуктів з високим вмістом жирів і цукру може підвищити ризик набору зайвої ваги та розвитку таких захворювань, як хвороби серця і діабет.
Дослідники все ще вивчають механізми, що лежать в основі потягу до їжі з високим вмістом жирів і цукру.
Дослідження показало, що вживання їжі з високим вмістом жирів і цукру змінює центри винагороди в мозку, збільшуючи реакцію на ці продукти і зменшуючи бажання їсти продукти з низьким вмістом жирів. Така адаптація мозку може підвищити ризик ожиріння.
Незважаючи на майже 60-річну історію досліджень, досі бракує достовірних доказів ефективності та безпечності знеболювальних засобів (анальгетиків), які зазвичай застосовуються при коротких нападах болю в нижній частині спини, свідчить аналіз доказів, опублікований у журналі BMJ.
В окремих випадках користуюся цим сайтом щоб уточнити дозування деяких ліків, адже інструкції не завжди під рукою, а все пам'ятати самі розумієте ...
Потрібний сайт. Мало де є інструкції по застосуванню та побічних діях, в більшості назва та дозування ліків представлені - а тут про ліки все є
Завжди актуальна інформація про ліки та препарати, навіть стрічка новин тематично підібрана. Із задоволенням користуюся і Вам раджу
з описом складу, фармакологічних властивостей, доз та сфер застосування і використання лікарських препаратів, як за призначенням так і без
препаратів взяті з офіційних зареєстрованих джерел із протипоказаннями, дозуванням, фармакологічними особливостями та побічною дією
України та світових виробників ліків, медичних препаратів, вакцинації, пандемій та огляди тенденцій і напрямів розвитку галузі та сучасної науки