Версія для друку

МАСТОДИНОН®

Інструкція по застосуванню

Виробник, країна: Біонорика CЕ, Німеччина

Міжнародна непатентована назва:

АТ код:

Форма випуску: Таблетки № 60 (20х3), № 120 (20х6) у блістерах

Діючі речовини: 1 таблетка містить: Аgnus Саstus (прутняк звичайний) 162 мг; Саulорhуllum thalictroides D4 (стеблелист василистникоподібний) 81 мг; Сyclamen purpurascens D4(фіалка пурпурна) 81 мг; Strychnos ignatia D6(грудошник гіркий) 81 мг; Ігіs versicolor D2 (півник різнобарвний) 162 мг; Lilium tigrinum D3 (лілея тигрова)81 мг;

Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, лактози моногідрат, магнію стеарат

Фармакотерапевтична група: Гомеопатичні засоби

Показання: Передменструальний синдром: психічна лабільність, головний біль або мігрень, запори, мастодинія (нагрубання і болючість молочних залоз) перед початком менструації. Порушення менструального циклу та/або безпліддя внаслідок недостатності жовтого тіла. Фіброзно-кістозна мастопатія.

Умови відпуску: без рецепта

Терміни зберігання: 3р.

Номер реєстраційного посвідчення: UA/6239/02/01

Інструкція

для медичного застосування препарату МАСТОДИНОН®

(Mastodynon®)

 

Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 таблетка містить:

Аgnus Саstus Ø (прутняк звичайний)                                      

162 мг;

Саulорhуllum thalictroides D4 (стеблелист василистникоподібний)        

81 мг;

Сyclamen purpurascens D4(фіалка пурпурна)

81 мг;

Strychnos ignatia D6(грудошник гіркий)

81 мг;

Ігіs versicolor D2 (півник різнобарвний)

162 мг;

Lilium tigrinum D3 (лілея тигрова)              

81 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактози моногідрат, магнію стеарат.

Лікарська форма. Таблетки.

Круглі плоскі таблетки  майже білого кольору з жовтуватим відтінком, допускаються вкраплення. 

 

Назва і місцезнаходження виробника.  Біонорика СЕ, Керхенштейнерштрассе, 11-15, 92318, м. Ноймаркт, Німеччина.

 

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Засоби, що впливають на статеву сферу.

Під впливом компонентів препарату відбувається зниження концентрації пролактину в крові і проявляється нормалізуюча дія на баланс статевих гормонів.

 

Показання для застосування. Передменструальний синдром: психічна лабільність, головний біль або мігрень, запори, мастодинія (нагрубання і болючість молочних залоз) перед початком менструації.

Порушення менструального циклу та/або безпліддя внаслідок недостатності жовтого тіла. Фіброзно-кістозна мастопатія.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Препарат не слід приймати хворим зі спадковою непереносимістю галактози або з порушенням всмоктування глюкози-галактози. Періоди вагітності та годування груддю (може призвести до зниження лактації). Діти віком до 12 років.

 

Особливі застереження. Препарат не використовувати для лікування злоякісних пухлин молочних залоз. Таблетки містять молочний цукор (лактозу).

Примітка для хворих на діабет. Так як разова доза препарату містить менше 0,020 хлібних одиниць, таблетки МастодинонÒ можуть застосовуватися хворими на діабет.

 

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не можна застосовувати  у період вагітності або годування груддю (може призвести до зменшення лактації).

 

Здатність впливати на швидкість реакцій при керуванні автотранспортом або роботи з іншими механізмами. Відомостей про  безпосередній вплив препарату на здатність керувати  транспортом і працювати з механізмами не має.

 

Діти. До 12 років не рекомендований.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають по 1 таблетці двічі на день (вранці і ввечері) з невеликою кількістю води. Мастодинон® треба приймати тривалий час (не менше 3 місяців) без перерви на час менструації. Поліпшення настає, як правило, через 6 тижнів. Якщо після відміни препарату симптоми виникають знову, то за узгодженням з лікарем лікування слід продовжити. У зв’язку з хорошою переносимістю лікарський засіб може бути  рекомендовано для тривалого застосування.

Передозування. При прийомі великих доз препарату, які значно перевищують рекомендовані, можливі шлункові розлади або діарея, насамперед у хворих з непереносимістю до лактози.

 

Побічні реакції. Можливі алергічні реакції. У поодиноких випадках можливий біль у шлунку, нудота, головний біль, незначне збільшення ваги, акне, екзантеми та свербіж. У поодиноких  випадках може виникнути тимчасове психомоторне збудження, сплутаність свідомості, галюцинації через вміст у препараті прутняку.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші форми взаємодій. Негативні ефекти внаслідок взаємодії Мастодинону® з іншими лікарськими засобами невідомі. При одночасному застосуванні з антагоністами рецепторів дофаміну можливе зниження ефективності обох.

Термін придатності. 3 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

 

Умови зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці! Для захисту від впливу світла зберігати в оригінальній упаковці, при температурі не вище 25 ˚С.

 

Упаковка.  По 20 таблеток в блістері, по 3 (№ 60) або 6 (№ 120) блістерів у картонній коробці.

Додаткова інформація

  • Title: - інструкція, показання, протипоказання, виробник, лікарська форма, побічні дії, передозування, склад лікарського препарату