Версія для друку

КАПСИОЛ

Інструкція по застосуванню

Виробник, країна: ПАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл., Україна

Міжнародна непатентована назва:

АТ код: D11AX20**

Форма випуску: Розчин для зовнішнього застосування, спиртовий по 100 мл у флаконах № 1

Діючі речовини: 1 мл препарату містить: кислоти саліцилової 10 мг, олії рицинової 100 мг, перцю стручкового настойки (1:10) 0,1 мл

Допоміжні речовини: Спирт етиловий 95 %

Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати

Показання: Профілактика і лікування випадіння волосся, видалення та запобігання появи лупи.

Умови відпуску: без рецепта

Терміни зберігання: 2р.

Номер реєстраційного посвідчення: UA/1046/01/01

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КАПСИОЛ
                                        

Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 мл препарату містить кислоти саліцилової 10 мг, олії рицинової 100 мг, перцю стручкового настойки (1:10) 0,1 мл;

допоміжна речовина: етанол 96 %.

 

Лікарська форма.

Розчин для зовнішнього застосування, спиртовий.

Прозора рідина від червонувато-жовтого, жовтого до жовтуватого кольору зі специфічним запахом.

Назва і місцезнаходження виробника.

ПАТ “Фітофарм”.

Україна, 84500, Донецька обл., м. Артемівськ, вул. Сибірцева, 2.

Фармакотерапевтична група.

Дерматологічні препарати.

Код АТС D11A X20**.

Препарат чинить місцеву подразнювальну, пом`якшувальну та кератолітичну дію, що сприяє поліпшенню живлення і росту волосся. Саліцилова кислота, яка входить до складу препарату, чинить антисептичну дію, що разом з пом`якшувальним ефектом рицинової олії забезпечує видалення лупи. Настойка перцю стручкового проникає у волосяні мішечки і подразнює цибулини волосся, стимулюючи їх ріст.

Показання для застосування.                                                                                                                                 Профілактика і лікування випадіння волосся, видалення  та запобігання появи лупи.

Протипоказання.                                                                                                                                             Захворювання шкіри різноманітного характеру, підвищена чутливість шкіри до компонентів препарату.

 

Особливі застереження.

Не слід наносити препарат на місця з гострим запальним процесом шкіри або її ушкодженням.

Запобігати потраплянню препарату в очі. У разі потрапляння в очі слід ретельно промити їх великою кількістю проточної води.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Застосування препарату під час вагітності протипоказано. За необхідності лікування Капсиолом годування груддю потрібно припинити.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не відомо.

Діти. Не застосовувати дітям віком до 12 років.

Спосіб застосування та дози.                                                                                                  Препарат втирають у шкіру голови на 1 годину до миття волосся, як правило, не частіше 1 разу на тиждень. Курс лікування становить 1-2 місяці. Через 3-4 тижні курс лікування необхідно повторити.

Передозування.                                                                                                                                                 При застосуванні великих доз препарату може посилюватися кератолітична дія та алергічні реакції. Терапія симптоматична.

 

Побічні ефекти.

Побічні реакції препарату, обумовлені саліциловою кислотою: сухість, лущення, подразнення шкіри, контактний дерматит, кропив'янка, свербіж, що потребує відміни препарату.

При тривалому застосуванні можливе всмоктування препарату в системний кровообіг і розвиток характерних для саліцилатів побічних ефектів: шум у вухах, запаморочення, біль в епігастрії, нудота, блювання, ацидоз, тахіпное.

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутися до лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.                                                        Місцеве застосування препаратів, що містять саліцилову кислоту, не слід поєднувати з пероральним застосуванням препаратів, які містять ацетилсаліцилову кислоту та інші нестероїдні протизапальні засоби. Не застосовувати разом з бензоїлпероксидом і місцевими препаратами ретиноїдів. Саліцилова кислота може підвищити проникність шкіри для інших лікарських засобів. Може посилити небажану дію метотрексату, гіпоглікемічну дію пероральних протидіабетичних препаратів, похідних сульфонілсечовини.

 

Термін придатності.

2 роки.

 

Умови зберігання.

Зберігати при температурі від 8 °C до 15 °C.

Зберігати в недоступному для дітей місці.         

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Упаковка.

По 100 мл у флаконах і пачках.

Категорія відпуску.

Додаткова інформація

  • Title: - інструкція, показання, протипоказання, виробник, лікарська форма, побічні дії, передозування, склад лікарського препарату