Версія для друку

ЕНТЕРОЛ® 250

Інструкція по застосуванню

Міжнародна непатентована назва: Mono

АТ код: A07FA02 Наказ МОЗ: 22 від 23.01.2006

Виробник: "Biocodex",Франція

Лікарська форма: Порошок

Форма випуску: Порошок ліофілізований для перорального застосуваня по 250 мг у пакетиках № 10

Діючі речовини: 1 пакетик містить ліофілізованих дріжджів сахароміцети буларді - 282.5 мг (що еквівалентно 250.0 мг дріжджів та 32.5 мг лактози)

Допоміжні речовини: Левульоза (фруктоза), кремнезем колоїдний безводний, штучний ароматизатор "тутті фрутті"

Фармакотерапевтична група: Пробіотики

Показання: Гостра бактеріальна та вірусна діарея; коліти та діареї, пов'язані з прийманням антибіотиків, синдром подразнення товстого кишечнику.

Термін придатності: 3р.

Номер реєстраційного посвідчення: П.05.02/04727

Термін дії посвідчення: з 22.05.2002 до 22.05.2007

Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.

 ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування

препарату ЕНТЕРОЛ 250

(ENTEROL® 250)

Загальна характеристика: основні фізико-хімічні властивості: порошок світло-коричневого кольору з характерним фруктовим запахом;

склад: 1 пакетик містить Сахароміцети буларді (ліофілізовані клітини) 250 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, левульоза (фруктоза), кремніюдіоксид колоїдний безводний, смакова добавка “тутті фрутті”.

Форма випуску. Порошок ліофілізований для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Антидіарейні мікробні препарати. Сахароміцетибуларді. Код АТС A07F A02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ентерол 250 відновлює мікрофлору кишечнику імає виражену етіопатогенетичну антидіарейну дію. Під час проходження через кишково-шлунковий тракт Saccharomyces boulardii чинять біологічну захисну дію відносно нормальної кишкової мікрофлори.

Головні механізми дії Saccharomycesboulardii:

– прямий антагонізм (антимікробна дія), що зумовлена здатністюSaccharomyces boulardii пригнічувати ріст патогенних та умовно-патогенних мікро організмів та грибів, що порушують біоценоз кишечнику, таких як:Clostridium difficile, Clostridium pneumoniae, Staphуlococcus aureus, Pseudomonasaeruginosa, Candida krusei, Candida pseudotropical, Candida albicans,Salmonella typhi, Salmonella enteritidis, Escherichia coli, Shigelladysenteriae, Shigella flexneri, Klebsiella, Proteus, Vibrio cholerae, а також,Enthamoeba hystolitica, Lambliae; Enterovirus, Rotavirus;

– антитоксична дія зумовлена виробленням протеаз, що розщіплюють токсинта рецептор ентероцита, з яким зв’язується токсин (особливо відносно цитотоксину А, Clostridium difficile);

– антисекреторна дія зумовлена зниженням цАМФ в ентероцитах, що призводить до зменшення секреції води та натрію у просвіт кишечнику;

– підсилення неспецифічного імунного захисту за рахунок підвищення продукції IgA та секреторних компонентів інших імуноглобулінів;

– ферментативна дія обумовлена підвищенням активності дисахарид азтонкого кишечнику (лактази, сахарази, мальтази);

– трофічний ефект відносно слизової оболонки тонкої кишки за рахунок визволення сперміну та спермі дину.

Генетично обумовлена стійкість Saccharomycesboulardii до антибіотиків обгрунтовує можливість їх одночасного застосування з антибіотиками для захисту нормального біоценозу травного тракту.

Фармакокінетика. Після прийому препарату швидко досягається висока концентрація Saccharomyces boulardii у товстому кишечнику, яка підтримується протягом 24 годин. Saccharomyces boulardii не проникають у системний кровотікта мезентеріальні лімфатичні вузли. Після закінчення лікування Saccharomycesboulardii повністю виводяться з калом протягом 3 - 5 днів.

Показання для застосування. Гостра та хронічна бактеріальна діарея у дітей та дорослих. Гостра вірусна діарея. Профілактика та лікування колітів та діареї, пов’язаних із прийомом антибіотиків. Дисбіоз кишечнику. Синдром подразненого товстого кишечнику. Псевдомембранозний коліт та захворювання зумовлені Clostridiumdifficile. Діарея, пов’язана з довгостроковим ентеральним харчуванням.

Спосіб застосування та дози.

Новонародженим: не більше 1 пакетика на день під наглядом лікаря.

Дітям до 6 років: 1 пакетик 1 - 2 рази на день.

Дорослим та дітям старшим 6 років: по 1 - 2 пакетики 2 рази на день.

Рекомендований термін лікування:

– гостра діарея: 3 - 5 діб;

– лікування дисбіозу, хронічного діарейного синдрому, синдрому подразненого товстого кишечнику: 10 - 14 діб;

– профілактика та лікування антибіотик-асоційованої діареї тапсевдомембранозного коліту: Ентерол 250 призначається разом з антибіотиками вдозі 2 пакетики 2 рази на добу з першого дня застосування антибіотиків.

Вміст пакетика змішати з молоком або водою.

Побічна дія. У дуже рідких випадках можливий ризик фунгемії у госпіталізованих пацієнтів з центральним венозним катетером.

Протипоказання. Гіпер чутливість до будь-якого з компонентів препарату. Пацієнти з встановленим центральним венозним катетером. Передозування. Не описане.

Особливості застосування. Не вживати разом з дуже гарячою або холодною їжеючи рідиною, щоб не знизити активності Saccharomyces boulardii.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не приймати одночасно з анти грибковимизасобами при їх пероральному або комплексному застосуванні.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25º С.

Термін придатності – 3 роки.

Додаткова інформація

  • Title: Ентерол - інструкція, показання, протипоказання, виробник, лікарська форма, побічні дії, передозування, склад лікарського препарату