Версія для друку

БІФІФОРМ®

Інструкція по застосуванню

Виробник, країна: Ферросан А/С/Фарма Вінчі А/С, Данія/Данія

Міжнародна непатентована назва:

АТ код: A07F

Форма випуску: Капсули тверді, кислотостійкі № 20, № 30

Діючі речовини: 1 капсула містить: біфідобактерії (Bifidobacterium longum) - 10 в 7 ступені живих мікроорганізмів близько 10,75 мг; ентерококи (Enterococcus faecium) - 10 в 7 ступені живих мікроорганізмів близько 17,2 мг

Допоміжні речовини: Глюкоза безводна, дріжджі, сироп бобів ріжкового дерева, лактулоза, желатин, метакрилатного cополімеру дисперсія, метакрилатний cополімер (тип А), тальк, магнію стеарат, поліетиленгліколь (макрогол 6000), олія соєва, моногліцериди ацетильовані, титану діоксид (Е 171)

Фармакотерапевтична група: Пробіотики

Показання: Нормалізація кишкової флори при діареї, ан тибіотикотерапії, порушеннях харчування. Можуть приймати особи з непереносимістю лактози.

Умови відпуску: без рецепта

Терміни зберігання: 24міс.

Номер реєстраційного посвідчення: UA/8787/01/01

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БІФІФОРМ®

(BIFIFORM®)

 

Склад лікарського засобу:

діючі речовини:

біфідобактерії (Bifidobacterium longum) - 107 КУО (живих мікроорганізмів) ≈ 10,75 мг;

ентерококи (Enterococcus faecium) - 107 КУО (живих мікроорганізмів) ≈ 17,2 мг;

допоміжні речовини: глюкоза безводна, дріжджі, сироп бобів ріжкового дерева, лактулоза, желатин, метакрилатного cополімеру дисперсія, метакрилатний cополімер (тип А), тальк,  магнію стеарат, поліетиленгліколь (макрогол 6000), олія соєва, моногліцериди ацетильовані, титану діоксид (Е 171).

 

Лікарська форма. Капсули.

Капсули тверді, кислотостійкі, молочно-білі, з нейтральним запахом.

 

Назва  і місцезнаходження виробника: Ферросан А/С, Данія/Ferrosan A/S, Denmark; Фарма Вінчі А/С, Данія/Pharma Vinci A/S, Denmark.

 

Фармакотерапевтична група. Антидіарейні мікробні препарати. Код АТС А07F.

Механізм дії молочнокислих бактерій полягає в їх властивості відновлювати природню мікрофлору кишечнику. Деякі молочнокислі бактерії можуть метаболізувати лактозу, таким чином, знижуючи утворення газів в кишечнику. Це зменшує метеоризм у пацієнтів з непереносимістю лактози. 

 

Показання для застосування.

Нормалізація кишкової флори при діареї, антибіотикотерапії, порушеннях харчування. Можуть приймати особи з непереносимістю лактози.

 

Протипоказання. Не відомі.

 

Особливі застереження. Якщо, незважаючи на лікування, симптоми тривають більше двох днів, у випорожненнях є кров або діарея супроводжується підвищеною температурою, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Оскільки лікарській засіб містить живі мікроорганізми, застосовувати його у пацієнтів зі зниженою імунною відповіддю можна тільки за призначенням лікаря, який визначить співвідношення користь/ризик.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат можна застосовувати в рекомендованих дозах.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Діти. Застосовують дітям віком від 2 місяців. Щоб уникнути потрапляння капсули в дихальні шляхи у дітей віком від 2 місяців до 2 років, треба попередньо розкрити капсулу і змішати її вміст з їжею.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують внутрішньо. Капсулу слід ковтати, не розжовуючи.

Дорослим і дітям від 2 років - по 1 капсулі 2 рази на добу, незалежно від прийому їжі. Доза може бути збільшена до 4 капсул на добу (2 капсули 2 рази на добу).

Немовлятам віком від 6 до 12 місяців: по 1 капсулі 2 рази на добу.

Немовлятам віком від 2 до 6 місяців: по 1 капсулі 1 раз на добу. У немовлят застосовувати в першій половині дня. Щоб уникнути потрапляння капсули в дихальні шляхи у дітей віком від 2 місяців до 2 років, треба попередньо розкрити капсулу і змішати її вміст із їжею.

Для профілактики “діареї мандрівника” та антибіотик-асоційованої діареї: по 1 капсулі 2 рази на добу.

 

Передозування. Не відоме.

 

Побічні ефекти. Не відомі.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Молочнокислі бактерії чутливі до деяких антибіотиків. Тому при одночасному проведенні антибіотикотерапії доцільно приймати препарат Біфіформ® з інтервалом у кілька годин між прийомами антибіотиків.

 

Термін придатності. 24 місяці.

 

Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 °С, у недоступному для дітей місці. Запобігати впливу високих температур і вологості.

 

Упаковка. Алюмінієвий контейнер, що містить 20 та 30 капсул, закритий кришкою з десикантом, вміщений у картонну упаковку.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Додаткова інформація

  • Title: - інструкція, показання, протипоказання, виробник, лікарська форма, побічні дії, передозування, склад лікарського препарату