Версія для друку

ДИБИКОР

Інструкція по застосуванню

Виробник, країна: Федеральне державне унітарне підприємство "Центральне науково-конструкторське бюро"/ТОВ «ПІК-ФАРМА ПРО», Російська Федерація/Російська Федерація

Міжнародна непатентована назва:

АТ код: C01EB

Форма випуску: Таблетки по 250 мг № 60 (10х6) у контурній чарунковій упаковці в пачці

Діючі речовини: 1 таблетка містить: таурину 250 мг

Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, желатин, кремнію діоксид колоїдний безводний, кальцію стеарат.
 

Фармакотерапевтична група: Амінокислоти

Показання: У складі комплексної терапії серцево-судинної недостатності різної етіології, інтоксикація, спричинена серцевими глікозидами. У комплексному лікуванні цукрового діабету І типу; цукровий діабет ІІ типу.

Умови відпуску: без рецепта

Терміни зберігання: 3 роки.

Номер реєстраційного посвідчення: UA/10218/01/01

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИБИКОР

(DIBICOR)

 

 

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: таурин;

1 таблетка містить таурину 250 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, желатин, кремнію діоксид колоїдний безводний, кальцію стеарат.

 

Лікарська форма. Таблетки.

 

Плоскі таблетки білого або майже білого кольору з рискою і фаскою.

 

Назва і місцезнаходження виробників.  

Федеральне державне унітарне підприємство «Центральне науково-конструкторське бюро»

Російська Федерація, 109240,  Москва, вул. Гончарна, б. 20.

ТОВ «ПІК-ФАРМА ПРО»

Російська Федерація, 188663  Ленінградська обл., Всеволожський район, с.м.т. Кузьмоловський, приміщення цеху № 92

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають на серцево-судинну систему. Інші кардіологічні препарати. Код ATC С01Е В.

 

Таурин є природним продуктом обміну сірковмісних амінокислот: цистеїну, цистеаміну, метіоніну. Таурин виявляє осморегуляторні та мембрано- протекторні властивості, позитивно впливає на фосфоліпідний склад клітин, нормалізує обмін іонів кальцію і калію в клітинах. Таурин має властивості гальмівного нейромедіатора, чинить антистресорну дію, може регулювати вивільнення ГАМК, адреналіну, пролактину та інших гормонів, а також регулювати відповіді на них.

Таурин поліпшує метаболічні процеси у серці, печінці та інших органах і тканинах. При хронічних дифузних захворюваннях печінки таурин збільшує кровотік і зменшує вираженість цитолізу. При комплексному лікуванні таурином при серцево-судинній недостатності (ССН) спричинює  зменшення застійних явищ в малому та великому колах кровобігу: знижує внутрішньосерцевий діастолічний тиск, підвищує скоротливість міокарда (максимальна швидкість скорочення і розслаблення, індекси скоротливості і релаксації). Препарат помірно знижує артеріальний тиск у пацієнтів з артеріальною гіпертензією і практично не впливає на його рівень у хворих з ССН. Таурин зменшує побічні реакції, що виникають при передозуванні серцевих глікозидів і блокаторів «повільних» кальцієвих каналів, підвищує працездатність при значних фізичних навантаженнях.

При цукровому діабеті приблизно через 2 тижні після початку прийому таурину знижується рівень цукру в крові. Відмічено також значне зменшення концентрації тригліцеридів, меншою мірою – рівень холестерину, зменшення атерогенності ліпідів плазми. При тривалому застосуванні препарату (приблизно 6 місяців) відмічено покращення мікроциркуляторного кровотоку ока.

Після одноразового прийому 500 мг препарату таурин через 15-20 хв визначається в крові, досягаючи максимуму через 1,5-2 години. Повністю препарат виводиться через добу.

 

Показання для застосування.

У складі комплексної терапії серцево-судинної недостатності різної етіології: інтоксикація, спричинена серцевими глікозидами. У комплексному лікуванні цукрового діабету І типу; цукровий діабет ІІ типу.

 

Протипоказання.

При підвищеній чутливості до діючої речовини або до інших компонентів препарату; дитячий вік.

 

Особливі застереження.

Не слід змінювати дозу препарату самостійно. Якщо дія препарату здається надто слабкою або сильною, проконсультуйтеся з лікарем.

При застосуванні Дибикору слід зменшити дозу серцевих глікозидів (іноді у 2 рази) залежно від чутливості пацієнтів до серцевих глікозидів. Це ж стосується і блокаторів «повільних» кальцієвих каналів.

Якщо при застосуванні Дибикору і пероральних цукрознижувальних засобів або інсуліну розвивається гіпоглікемічний стан, потрібно зменшити дозу  цукрознижувальних засобів або інсуліну. Сам Дибикор не спричиняє гіпоглікемію.

 

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Безпечність застосування препарату у період  вагітності та годування груддю не вивчена.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

З огляду на загальні міркування та механізм дії, препарат не впливає на здатність керувати автомобілем та працювати зі складними механізмами.

 

Діти.

Не застосовують дітям, оскільки безпечність для цієї категорії пацієнтів не встановлена.

 

Спосіб застосування та дози.

Тривалість лікування і дозу визначає лікар. При серцевій недостатності Дибикор приймають внутрішньо по 250-500 мг 2 рази на добу за 20 хв до їди, курс лікування – 30 днів. Дозу можна  збільшити до 2-3 г на добу або зменшити до 125 мг на прийом. При цукровому діабеті ІІ типу – по 500 мг 2 рази на добу в комбінації з іншими таблетованими цукрознижувальними засобами. При цукровому діабеті І типу – по 500 мг 2 рази на добу в комбінації з інсулінотерапією протягом 3-6 місяців.

Максимальна добова доза при серцевій недостатності  – 3 г, при цукровому діабеті І і ІІ типу – 1,5 г.

 

Передозування.

Можливі явища гіперчутливості, що потребують відміни препарату. Лікування симптоматичне.

 

Побічні ефекти. 

Можливі алергічні реакції на компоненти препарату (висипання, свербіж).

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Дибикор посилює інотропний ефект серцевих глікозидів. Дибикор не впливає на гіпоглікемічну активність інсуліну і пероральних цукрознижувальних препаратів.

 

Термін придатності. 3 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

 

Умови зберігання.

Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °C.

 

Упаковка.

По 10 таблеток у контурній чарунковій упаковці, по 6 контурних чарункових упаковок у пачці.

 

Категорія

Додаткова інформація

  • Title: - інструкція, показання, протипоказання, виробник, лікарська форма, побічні дії, передозування, склад лікарського препарату