Версія для друку

СОЛОДКИ КОРЕНЯ СИРОП

Інструкція по застосуванню

Виробник, країна: ВАТ "Тернопільська фармацевтична фабрика", м. Тернопіль/ТОВ "Тернофарм", м. Тернопіль, Україна/Україна

Міжнародна непатентована назва:

АТ код: R05CA23**

Форма випуску: Сироп по 50 г у флаконах скляних або полімерних; по 100 г у флаконах полімерних або банках у пачках

Діючі речовини: 1 г сиропу містить: солодкового кореня екстракту густого (2,75-3:1) - 40 мг

Допоміжні речовини: Цукор кондитерський, етанол 90 %, вода очищена

Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють відхаркування

Показання: Утруднене відходження мокротиння при інфекційно-запальних захворюваннях дихальних шляхів та бронхоектатичній хворобі. Як допоміжний засіб при хронічному гіперацидному гастриті.

Умови відпуску: без рецепта

Терміни зберігання:

Номер реєстраційного посвідчення: UA/9370/01/01

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

СОЛОДКИ КОРЕНЯ СИРОП

 

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: солодкового кореня екстракт;

1 г сиропу містить солодкового кореня екстракту густого (2,75-3:1) - 40 мг;

допоміжні речовини: цукор кондитерський, етанол 90 %, вода очищена.

 

Лікарська форма. Сироп.

 

Густувата рідина бурого кольору, специфічного запаху. В процесі зберігання допускається випадання осаду.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

ВАТ «Тернопільська фармацевтична фабрика» або ТОВ «Тернофарм».

Україна, 46010, м. Тернопіль, вул. Фабрична, 4.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Код АТС R05С А23**.

 

Біологічно активні речовини, що містяться в коренях солодки голої (гліциризин, солі гліциризинової кислоти, флавоноїди та інші), стимулюють активність війчастого епітелію трахеї та бронхів, сприяють розрідженню густого мокротиння, полегшують процес відхаркування та виведення мокротиння з бронхіол. Флавоноїди чинять спазмолітичну дію на гладкі м'язи дихальних шляхів. Гліциризинова кислота чинить протизапальну (кортикостероїдоподібну) дію.

 

Показання для застосування. Утруднене відходження мокротиння при інфекційно-запальних захворюваннях дихальних шляхів та бронхоектатичній хворобі. Як допоміжний засіб при хронічному гіперацидному гастриті.

 

Протипоказання. Препарат протипоказаний особам з індивідуальною гіперчутливістю до компонентів препарату, хворим на цукровий діабет та з порушеною функцією печінки та нирок, вагітність, період годування груддю.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні. Сироп містить цукор, тому його не можна застосовувати хворим на цукровий діабет.

Вміст спирту в 1 мл – не менше 5 %

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат протипоказаний у період вагітності, так як солодка гола підвищує рівень естрогенів, внаслідок чого порушується гормональний баланс. Препарат протипоказаний в період годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Протягом застосування препарату слід утримуватися від керування автотранспортом та роботи з потенційно небезпечними механізмами.

 

Діти. Дітям віком до 10 років лікування не призначають через вміст спирту.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 10 років рекомендують застосовувати по 1 столовій ложці або 3 мірні ложки (15 мл) сиропу після їди 3 - 4 рази на день.

Тривалість курсу лікування визначають індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

 

Передозування. При передозуванні можливе посилення побічних ефектів. Терапія симптоматична.

 

Побічні ефекти. Препарат, як правило, переноситься добре, проте у деяких хворих можуть спостерігатися алергічні реакції (висипи, свербіж, гіперемія та набряки), порушення водно-електролітного балансу (поява набряків).

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не відома.

 

Термін придатності. 2 роки.

 

Умови зберігання. У захищеному від світла місці при температурі не вище 25 оС. Зберігати в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка. По 100 г у флаконах полімерних або банках полімерних; по 50 г у флаконах скляних або флаконах полімерних, поміщених в пачку з мірною ложкою.

 

Категорія

Додаткова інформація

  • Title: - інструкція, показання, протипоказання, виробник, лікарська форма, побічні дії, передозування, склад лікарського препарату